Informació

Fructicultura

Grup d'alumnes i professorat dels cursos de Fructicultura.

Membres: 89
Darrera activitat: 22 Nov 2016

Fòrum de discussió

El Jornal - La revista de divulgació d'AKIS International.

Hola companys/es, amb la nostra empresa (AKIS International) hem encetat un nou projecte en forma de revista de divulgació. " El Jornal " és una revista totalment gratuïta on volem que hi conflueixin…Seguir

Començada per Joan Lordan 2 Jul 2014.

Innovació en Fructicultura 3 respostes

Espai de participació per l'alumnat i professorat, i de descàrrega de presentacions de les…Seguir

Començada per Àrea Formació Unió Pagesos. Darrera resposta de Àrea Formació Unió Pagesos 28 Oct 2013.

Cursos tardor 2011 91 respostes

Hola a totes i tots els fareu el curs aquesta tardor. Us adjunto la primera sesió Saluatcions Marco A. YagüeSeguir

Començada per Marco A. Yagüe. Darrera resposta de josep mª 8 Abr 2013.

Innovació Agroalimentaria 1 resposta

Hola a tot@s,obro questa nova discusió per parlar d'aquelles novetas que siguin d'interes per al nostre sector.Què us sembla aquesta idea?. Què hauriem de fer per poder-la aplicar aquí?…Seguir

Començada per Marco A. Yagüe. Darrera resposta de Marco A. Yagüe 21 Mar 2012.

Comentaris

Afegir un comentari

Has de ser membre de Fructicultura per poder afegir comentaris!

Comentari fet per Joan Lordan el gener 30, 2015, a les 1:07pm

L'equip d'AKIS International (F. Fonseca, Dr. Enginyer Agrònom; J. Papió, MSc & Enginyer Agrònom; V. Montilla, MSc Enginyer Forestal i jo mateix, MSc & Enginyer Agrònom) coordinem i impartim el curs que anuncia la Paqui d'UP d'Agricultura Ecològica (curs subvencionat). El curs tracta l'Agricultura Ecològica però presenta molts conceptes i pràctiques igualment aplicables a l'agricultura en general. Us animo a que participeu al curs!

Comentari fet per Paquita Escoi el gener 30, 2015, a les 12:44pm

Comentari fet per Joan Lordan el novembre 12, 2014, a les 12:52pm

Companys/es, tot just acabem d'editar el núm. 3 de la revista El Jornal. Número en el qual hi col·labora Josep X. Gorgues (Responsable sector fruita dolça Unió de Pagesos). Us deixo l'enllaç des del qual us podreu descarregar la revista en format pdf. Espero que sigui del vostré interès. Atentament,

http://www.eljornal.info/data/documents/El-Jornal-03_cat_LQ.pdf

Joan Lordan

AKIS International

Comentari fet per Àrea Formació Unió Pagesos el octubre 30, 2014, a les 7:00pm
Comentari fet per Àrea Formació Unió Pagesos el setembre 22, 2014, a les 4:25pm

Comentari fet per Àrea Formació Unió Pagesos el agost 21, 2014, a les 1:40pm

Dimarts 26 repartiment fruita a la delegació Unio Europea a Barcelona.Sortida autocars de Torrefarrera a les 7.30 del 24 hores i de Vil·lasana a les 8 de area servei Repsol .Apunta't 607833901

Comentari fet per Àrea Formació Unió Pagesos el agost 8, 2014, a les 12:43pm

Unió de Pagesos insisteix que la Comissió Europea declari pertorbació del mercat de préssecs i nectarines per resoldre la crisi de preus ara agreujada pel veto a importar de Rússia
Unió de Pagesos insisteix en la necessitat que la Comissió Europea declari de manera urgent pertorbació de mercat de préssecs i nectarines per resoldre la greu crisi de preus que viu el sector de la fruita. El sindicat ha traslladat avui aquesta necessitat a l’eurodiputat de CiU Francesc Gambús, en una reunió mantinguda amb representants del sector.

 

En aquest sentit, l’eurodiputat de CiU ha explicat que el seu grup ja ha cursat dues preguntes a la Comissió Europea perquè aquesta posi en marxa els mecanisme necessaris per resoldre la crisi de preus del sector agrari i per millorar significativament els preus que la pagesia percep.

 

La persistència i abast que ha agafat la pertorbació del mercat europeu dels préssecs i les nectarines fa palès que les mesures habituals de la Unió Europea no són suficients per fer front a la greu situació del sector, i que cal una ràpida i urgent rectificació per part de la Comissió Europea, que té a les seves mans les noves eines i polítiques europees en cas de crisi de preus.

 

El sindicat es va reunir dilluns passat dia 4 amb el conseller d’Agricultura per tractar aquesta qüestió. El conseller es va mostrar d’acord amb Unió de Pagesos en que s’ha d’intercedir davant de la Comissió Europea per tal que, a través del mecanisme d’urgència previst al capítol I, de la part V del Reglament (UE) 1308/2013 pel qual es crea l’Organització Comuna de Mercats dels productes agraris, es declari la pertorbació de mercat, el que permet adoptar mesures i polítiques extraordinàries, entre altres, retirades del mercat o distribució gratuïta excepcionals, o la prohibició de comercialitzar calibres d’inferior qualitat.

 

D’altra banda, Unió de Pagesos considera que el veto de Rússia a les importacions de vedella, porc, verdures i hortalisses, fruites, carn d'au, peix, formatges, llet i productes lactis de la Unió Europea en resposta a les sancions contra Moscou arran de la crisi ucraïnesa és inadmissible ja que tindrà conseqüències nefastes per al sector de la fruita dolça i per a l’agrari en general, i agreujarà encara molt més la situació per la que passa el sector. Cal recordar que Rússia és el segon país importador de préssecs i nectarines de les comarques de Lleida, amb vendes de 50 milions de quilos el 2013, tot i que aquest any la crisi política d’aquest país pel conflicte amb Ucraïna ha fet baixar de manera important les importacions.

Comentari fet per Joan Lordan el juliol 2, 2014, a les 10:21am

Hola companys/es, amb la nostra empresa (AKIS International) hem encetat un nou projecte en forma de revista de divulgació. " El Jornal " és una revista totalment gratuïta on volem que hi conflueixin tant tècnics com agents del sector públic/privat amb noves idees i visions del sector agrícola.

Pot ser que l'hagueu vist en cooperatives i altres proveidors de productes/serveis, pels que no, aquí us deixo l'enllaç del portal web, on us podreu descarregar l'arxiu en format pdf. Moltes gràcies i bona campanya !

www.eljornal.info

Comentari fet per Joan Lordan el abril 9, 2014, a les 10:30am

Jornada técnica - assistência gratuïta:

Agricultura: qualitat, aigua i energia.

Divendres 11 d'abril 21 h. Torres de Segre (Sala d'Actes).

· Fertilització i qualitat postcollita. Víctor Falguera (AKIS International).

· Disseny i maneig del reg per a un augment de l'eficiència agronòmica. Josep Papió (AKIS International).

· Oportunitats d'estalvi i gestió enrgètica dels sistemes de reg agrícoles. Jordi Prats (Ecostudi).

Jornada Tècnica Torres de Segre

Comentari fet per Àrea Formació Unió Pagesos el març 18, 2014, a les 6:25pm
 

Membres (89)

 
 
 

Butlletí Area Formació

Enllaços

Distintiu

Carregant…

© 2021   Creado por Àrea Formació Unió Pagesos.   Tecnología de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio