Hola a tot@s,

 

Obro aquest tema de debat per parlar de temes comercials. En concret  vull reflexionar sobre el tema dels cogombres i el bacteri E. Coli.

 

Es clar que tots estem indignats respecte al que ha succeït amb el cogombre espanyol i per efecte dominó amb tots aquells productes del sector agrari espanyol. No crec que es puguin quantificar amb certesa el cost directe (producte llançat, hores de feina anul·lades, i indirecte (caiguda de preus, compra a alteres mercats, etc) d’aquest mesura. El que si puc dir es el que passarà. Res; no passarà res i sabeu per què. Primer pel qui fa l’acusació i segon per qui es l’acusat. NO farem res. I n o és la primera vegada que passa. Al llarg del temps ho he vist en el sector del cítric, de la verdura, de la fruita dolça. I no em vull estendre en una batalla perduda.

Des de l'òptica de preservar la salut dels seus ciutadans (no la dels europeus), sempre es trobaran raons per justificar imprudències com aquesta; conseqüència d’una certa necessitat de protagonisme i un elevat grau d’incompetència.

Des de la nostra òptica, es evident la feblesa que tenen els nostres productes en la imatge del consumidor. El nostre posicionament evidencia una elevada vulnerabilitat als atacs d’aquest tipus i de cualsevol altre que tingui en compte la qualitat dels nostres productes. Recordeu la noticia que va sortir fa uns mesos sobre els cotxes Toyota que fallaven els frens. Quina es la imatge que tenim de Toyota, la millor fabrica de cotxes del mon des de fa molt anys?. Segur que no li va afecta tant. Pot ser a curt termini una multa, més una perduda de vendes i costos de revisió, però poca cosa més

Bé la pregunta de sempre. ¿I nosaltres podem fer alguna cosa?. La pregunta no es senzilla de respondre. Ja que per una banda estem parlant d’accions individuals (jo com ha productor), accions de grup (Nosaltres com a fructicultors) i accions de sector (tots els productors comercialitzadors de qualsevol producte alimentari català). I per un altra banda parlem d’accións a curt a mig i a llarg termini. Ens troben amb un con junt de 9 preguntes a respondre. Recordeu el que vam comentar al curs sobre el pal estratègic d’empresa i el treball en equip?

 

 

Curt termini

Mig termini

Llarg termini

Jo individualment

 

 

 

Nosaltres fructicultors

 

 

 

Nosaltres sector alimentari català

 

 

 

 

Us convido a intentar respondre a alguna d’aquestes opcions segur que se us acuden bones idees i tots en sortim beneficiats. Ànims!!

Marco

 

Visitas: 45

Butlletí Area Formació

Enllaços

Distintiu

Carregant…

© 2021   Creado por Àrea Formació Unió Pagesos.   Tecnología de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio