Magradaria  obrim un debat o intercambi dópinions respecte a la resistencia cada dia mes gran del pulgo verd del presseguer o nectarina respecte als insecticides.Metodes alternatius de control o diferentes materias actives o noms comercials per un control correcte d´aquesta plaga.Es important el tema per la gran cantidad de merma a la produccio y calitad del fruit Un saludo l´Hervera

Visitas: 86

Respostes a aquesta discussió

Hola a tots,

 

Trobo força interessant el debat que s'ha generat sobre la resistència del pugons als pesticides. Caldrà posar en marxa la màquina de pensar per tal de trobar solucions al problema.

Per innovar, hem de revisar el tema amb distancia, no un cop pujats a la màquina de sulfatar, ja es massa tard per trobar-hi res. Recordeu que la solució sempre se hi troba lluny del problema “. . el mal de panxa , el cap ho sap. .”.

Primerament cal conèixer la biologia de la plaga i a partir d’aquest punt trobar punts febles en ella que ens permetin lluitar amb èxit, de una forma més senzilla i a menys cost. Em podeu suggerir com podem conèixer la biologia de la plaga? En quina web? Amb quin tècnic hem de parlar?

En segon lloc i amb els eixos de conducta del insecte, cal pensar si en tot el que fem ¿hi ha alguna cosa que afavoreixi l’aparició de pugons, o si alguna cosa la dificulta? En sabeu alguna? Si es així, podem fer alguna cosa per corregir la situació?. Se us acut alguna?

En tercer lloc, ens hem de fer la pregunta al reves. Hi ha alguna cosa que NO fem que fos interessant?. Em podeu suggerir alguna?

En quart lloc, tot i que hauria de anar al primer. La màquina de pensar no funciona si no hi ha convicció i valentia. Si no esteu disposats a equivocar-vos no trobareu cap solució adient. ¿Qui hauria inventat el motor d’explosió perfeccionant el motor de vapor?

Us agrairia la vostra participació, si es curta i resumida millor, penseu que es millor una bona idea que un mal paràgraf. Entre tots les farem millors.

 

Salutacions

Marco

PD: Per no dispersar els temes que tractem, fora més adient escriure’ls en la conversa corresponent i no en la plana principal.

 

RSS

Butlletí Area Formació

Enllaços

Distintiu

Carregant…

© 2020   Creado por Àrea Formació Unió Pagesos.   Tecnología de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio