Eines Google i Xarxes Socials - Ivars d'Urgell

Informació

Eines Google i Xarxes Socials - Ivars d'Urgell

Grup d'alumnes del curs "Internet a l'empresa agrària: Xarxes social i Eines Google" a Ivars d'Urgell - Febrer i Març de 2011

Situació: IvarsUrgell
Membres: 4
Darrera activitat: 5 Nov 2011

Les empreses davant les xarxes socials

Arran de la classe d'ahir dimarts, centrant-nos en la simbiosi empresarial xarxes socials us deixo aquestes reflexions de Marc Corts:


Pel referents a l'estratègia de l'empresa en xarxes socials:

   
1. Identificar objectius. Encara que sembli obvi, no ho és tant. Per què vol l'empresa estar en xarxes socials, quin és l'objectiu?. És el primer punt, perquè estarem en les xarxes socials, que volem treure d'aquestes accions.
   
2. Analitzar l'entorn. Potser no som la primera empresa del nostre sector a entrar en les xarxes socials, pel que és convenient que donem una ullada al que fan els altres i també a si el nostre públic objectiu està en les xarxes socials, i perquè està en elles, perquè potser l'ús que fa no faciliti els nostres objectius. No oblidem que les persones estan en les xarxes socials principalment per oci.
   
3. Dissenya el teu pla d'acció. Vol l'empresa estar en xarxes socials?, Sí?, Ok, llavors planeja el que vas a fer, com i quan. No costa res, simplement pensa el que vas a fer, l'ordre, qui va a fer-ho, etc.

Mode de fer-ho, com ha d'entrar l'empresa en les xarxes socials:

   
1. No cal que ho utilitzis tot. Exacte, i molt ben definit per Marc No cal que estiguis en totes les xarxes socials del planeta ni que utilitzis totes les eines hagudes i per haver. Tria on vas a estar perquè és el lloc adequat, no t'entestis a estar a tot arreu, perquè la dispersió generalment porta a la indefinició.
   
2. Si no saps perquè ho vols potser no hauria de utilitzar-lo. Tal qual, vols un compte de Twitter per a l'empresa?, Vas a utilitzar-la?, No?, Doncs llavors que potser no us interessa tenir-o no hauries usar-la. Si no saps perquè ho vols, el més probable és que, en el fons, no ho vulguis.
   
3. Aprendre a monitoritzar la xarxa. Internet és un mitjà vast i extens ple de milers i milers de referències que cal aprendre a mesurar i monitoritzar. Armar de paciència i tenir una bona dosi de proactivitat pot ajudar i molt.

Pel que fa a l'observació:

   
1. Coneix els espais que et afecten. És fonamental identificar aquells llocs d'internet on es parla sobre temes o persones relaciondas amb l'activitat de la teva empresa. Pot ser que siguin llocs petits, però que exerceixin una gran influència. Has localitzar i conèixer-los.
   
2. Coneix les persones que et afecten. De la mateixa manera, hi ha persones que són generadors d'opinió o potencials "hubs" respecte a l'activitat de la teva empresa. Identifica'ls, perquè has de saber qui són.

Pel que fa a la conversa que mantindrà l'empresa en les xarxes socials:

   
1. El relacional més interessant es fa fora de casa. És clar que les principals converses sobre les marques no són en els espais de les marques, per tant, si una marca vol generar moviment al seu voltant, ha d'estar disposada a relacionar fora dels entorns que controla.
   
2. No proposis un espai de conversa si no tens costum de conversar. Si una empresa no "mullar-se", no va a opinar i no va a contestar de tu a tu als usuaris, per a què vol estar en xarxes socials ".
   
3. La conversa no es demana, es mereix. Perquè parlin amb nosaltres, hem de tenir coses a dir i hem de dir coses que tinguin un valor o que almenys generin un interès.

Sobre les pròpies xarxes socials:

   
1. Les xarxes socials serveixen per a segmentar, no per aglutinar. Tal qual, a cada xarxa social hi ha un determinat perfil, així que orienta la presència de la teva empresa a aquest perfil.
   
2. Algú ja ha creat la xarxa que necessites. Sense comentaris, és clar.
   
3. No es pot permetre la xarxa que necessites. Idem.

Les coses aportades per altres:

   
1. Ismael ElQudsi diu que hi ha dos tipus d'empreses a internet, les que han tingut crisi de reputació i les que no. Probablement, les que no l'han tingut, la vagin a tenir més tard o d'hora, és com anar en moto, que només hi ha dues classes de motorista, els que han besat el terra i els que ho van a besar.

I per concloure, les meves pròpies aportacions sobre com d'enfocar les empreses la seva aproximació a les xarxes socials:

   
1. Les xarxes s'han fet perquè les utilitzin persones, no màquines, defugim els automatismes. És molt habitual veure a empreses que usen els seus espais en xarxes socials per publicar compulsivament i de forma automàtica missatges autopromocionals o que contesten a diferents usuaris amb el mateix missatge sempre. Això no val, amics, si estàs en una xarxa social és precisament per parlar el mateix llenguatge dels usuaris i de manera personal, i personal no vol dir fer servir el nom de l'usuari en un missatge tipus, significa personal.
   
2. El compromís i la paciència són necessaris, això no és una cosa que funciona sol. Estar en xarxes socials implica esforç, treball, inversió de temps i paciència. L'empresa que cregui que per estar en una xarxa social vostre compte bancari creixerà exponencialment, pot anar a viure a un món de fantasia multicolor.
   
3. Prepara't per sentir el que mai vols sentir. És un clàssic l'escoltar a les empreses dir, "vull estar a Facebook, però no vull cap comentari dolent sobre la marca" o frases similars. I això no funciona així, hi ha avantatges però també cal preparar-se per ser receptiu a la crítica, ia la crítica dura.
   
4. En les xarxes socials has de ser el mateix que a la vida real. Hi ha empreses que quan entren en una xarxa social sembla que es posin una disfressa de noi. Si en el teu dia a dia la teva comunicació és seriosa, elegant, etc, en les xarxes socials has de ser igual, o no?
   
5. Estar en xarxes socials no és gratis, el que és gratis és entrar-hi. A bon entenedor, poques paraules basten.

Suposo que hi haurà opinions de tot tipus respecte a aquestes coses que ha de tenir en compte una empresa abans de plantejar-se entrar en les xarxes socials. Per descomptat, crec que la síntesi de Marc en nomenar els 14 primers punts és molt bona i molt fàcil d'entendre per qualsevol que estigui interessat en donar el següent pas i portar la seva empresa a les xarxes socials.

Fòrum de discussió

Aquest grup no té discussions

Notícies Google

Carregant… Carregant font

Comentaris

Afegir un comentari

Has de ser membre de Eines Google i Xarxes Socials - Ivars d'Urgell per poder afegir comentaris!

 

Membres (4)

 
 
 

Butlletí Area Formació

Enllaços

Distintiu

Carregant…

© 2021   Creado por Àrea Formació Unió Pagesos.   Tecnología de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio