Manifestació a Lleida contra els preus baixos al camp

Detalls de l'esdeveniment

Manifestació a Lleida contra els preus baixos al camp

Hora: octubre 2, 2011 de 11:30am a 2pm
Situació: Concentracio Delegació del Govern de la Generalitat
Carrer: Lluis Companys,1-Rambla d'Aragó
Ciutat/Poble: Lleida
Telèfon: 973282984
Tipus d'esdeveniment: manifestacio, unio, pagesos, preus, lleida, sant, miquel
Organitzat per: Unió de Pagesos Catalunya
Darrera activitat: 30 Set 2011

Exportar a Outlook o a iCal (.ics)

Descripció de l'esdeveniment

Unió de Pagesos convoca una manifestació el pròxim 2 d’octubre a Lleida per protestar contra els preus baixos imposats als productors agrícoles i ramaders per part de la gran distribució i l’agroindústria, i per exigir una reforma justa de la Política Agrària Comuna (PAC), ja que aquesta no compta amb mecanismes efectius de gestió de mercat, com s’ha demostrat davant les reiterades crisis de preus d’aquest estiu en els sectors de la fruita i les hortalisses. El sindicat recorda que la renda agrària a Catalunya ha caigut un 38% entre els anys 2001 i 2010 en termes constants, segons dades del departament d’Agricultura.

La manifestació del 2 d’octubre portarà el lema ‘Aturem els preus baixos al camp. Que ens paguin com cal!’, i recorrerà el centre de Lleida, a partir de les 11.30 h, des de la Delegació del Govern de la Generalitat (C. Lluís Companys, 1-Rambla d’Aragó) fins a l’entrada de la Fira de Sant Miquel.

La protesta del sindicat per la situació en què es troba la pagesia es fa extensiva al Govern català i al Govern de l’Estat, ja que considera que no fan complir les normatives que regulen el mercat, la competència i el comerç agroalimentari, i recorda que el president de la Generalitat, Artur Mas, falta al seu compromís en el debat d’investidura, i que els consellers d’Agricultura, d’Empresa i Ocupació, i d’Economia i Coneixement incompleixen les resolucions del Parlament de Catalunya aprovades en el ple monogràfic sobre el sector agrari, celebrat a l’abril del 2010, respecte a la justícia i l’equitat en el comerç i la distribució dels productes agroalimentaris.

Unió de Pagesos també exigeix una reforma de la PAC que inclogui mecanismes de mercat amb recursos per pal·liar les crisis de preus o de costos en el sector. En aquest sentit, el sindicat considera que ni el president del Govern de l’Estat, ni la ministra de Medi Rural, ni el conseller d’Agricultura han aconseguit endegar mecanismes de gestió de crisi en el marc de la PAC, ni tampoc defensen l’establiment d’una xarxa de seguretat dels ingressos finançada íntegrament per la Unió Europea i que comporti una clàusula transversal per a sectors en crisi per preus o costos de producció amb una dotació adequada, i una assegurança de rendes compatible amb l’Organització Mundial del Comerç.

Una altra de les raons per les quals el sindicat convoca aquesta manifestació és per reclamar mesures fiscals, de foment, estructurals i sectorials que donin suport a la pagesia professional, que incentivin el relleu generacional i incloguin una sortida digna per a les persones sense recanvi generacional a la seva explotació.

Les propostes a curt termini presentades per Unió de Pagesos per fer front a aquesta crisi són, entre altres, l’adequació de la fiscalitat als productors, investigar si la gran distribució ha abusat de la seva posició de domini respecte la venda a pèrdues, un control real i efectiu en el compliment de les normes de comercialització, etiquetatge i terminis de pagament, control del compliment de les mateixes normes de qualitat i seguretat alimentàries per a la fruita i hortalisses procedents de països tercers i elaboració d’un segon pla de reconversió de la fruita dolça.

Comentaris

Afegir un comentari

Enviar RSVP a Manifestació a Lleida contra els preus baixos al camp per afegir comentaris.

Registra't per Xarxa Àrea de Formació Unió Pagesos

Hi aniràs (1)

Butlletí Area Formació

Enllaços

Distintiu

Carregant…

© 2020   Creado por Àrea Formació Unió Pagesos.   Tecnología de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio